COMUNICATE, SONDAJE, ANUNTURI, INFORMARI DEZBATERI

 

 

 

 

Parking Piatra Neamt - Blocari - Deblocari - Amenajari

 

 

 

 

 

Agenda primarului Andrei Carabelea

 

2020

 

 

 

► Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț este prima școală din oraș care a implementat un proiect complex de digitalizare ce permite desfășurarea în bune condiții a învățământului on-line. Proiectul a fost realizat de unitatea de învățământ cu ajutorul unor sponsorizări și cu un sprijin financiar în valoare de 30.000 de lei asigurat de Primăria Piatra-Neamț. 04.12.2020 - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Andrei Carabelea a avut astăzi o consultare cu reprezentanți ai domeniilor HORECA și Turism din Piatra-Neamț. Evenimentul s-a desfășurat on-line cu participarea a peste 40 de agenți economici din domeniul HORECA, dar și agenții de turism, ghizi de turism, furnizori de servicii dedicate turiștilor. Scopul întâlnirii a fost de a deschide un canal de comunicare activ cu actorii din domeniu, pentru a identifica problemele cu care se confruntă aceștia şi a stabili obiective concrete și modalitatea de colaborare pentru anul 2021. 04.12.2020 - detalii (format .pdf)
 

► Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, la Piatra-Neamț a fost  aprins iluminatul ornamental de sărbători. Dată fiind situația financiară a primăriei, dar și cea generală cauzată de pandemie, inclusiv evenimentele recente de la Piatra-Neamț, am fost forțați să luăm decizia de a nu mai achiziționa decorațiuni noi în acest an. Au fost folosite decorațiunile din stocurile deja existente și care au mai fost montate și în anii trecuți, însă nu am reușit să acoperim întreaga suprafață a municipiului, așa cum ne-am fi dorit. 02.12.2020 - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Andrei Carabelea a participat astăzi la două întâlniri on-line cu reprezentanții principalelor asociații din Piatra-Neamț, ale căror activitate și implicare în viața comunității sunt notabile. 27.11.2020 - detalii (format .pdf)
 

► În această vară, strada din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău a fost transformată într-o zonă exclusiv pietonală pe durata weekend-urilor. 26.11.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Dezvoltarea reală a Municipiului Piatra-Neamț se poate face la adevăratul potențial doar prin implicarea Zonei Metropolitane și derularea de proiecte majore, dincolo de granițele fizice ale unității administrativ teritoriale. Pornind de la această realitate validată deja în alte zone ale țării și ale Europei, primarul Andrei Carabelea a avut ieri, 24 noiembrie, o primă întâlnire cu reprezentanți ai localităților din aria funcțională urbană. 25.11.2020 - detalii (format .pdf)

► Primăria Piatra-Neamţ vine în sprijinul producătorilor locali din întreg judeţul, oferindu-le acestora posibilitatea de a se promova în mediul on-line prin intermediul aplicaţiei PIATRA NEAMT CITY APP şi pe site-ul  www.piatraneamtcity.ro.  Toţi producătorii locali care deţin certificat de producător, fie că au sau nu un punct fizic de desfacere, au fost contactaţi, iar cei care au dorit se regăsesc acum în aplicaţia PIATRA NEAMT CITY APP şi pe site-ul  www.piatraneamtcity.ro, la secţiunea Producatori locali. 23.11.2020 - detalii (format .pdf)
 

► Începând cu data de 18 noiembrie 2020, noul administrator public al Municipiului Piatra-Neamț este dl. Vlad Moscalu. El este angajat în baza unui contract de management valabil pe durata mandatului primarului Andrei Carabelea. 17.11.2020 - detalii (format .pdf)

► Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea s-a întâlnit astăzi cu Prefectul județului Neamț– George Lazăr și cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Municipiului Piatra-Neamț pentru a discuta posibilitatea implementării unor măsuri care să asigure funcționarea Pieței Centrale, fără ca producătorii să fie nevoiți să își comercializeze produsele în exteriorul acesteia. 09.11.2020 - detalii (format .pdf)

► Având în vedere măsurile pentru prevenția infectării cu virusul Covid-19 impuse prin Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 a CNSU, referitoare la suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, se vor lua o serie de măsuri care să facă posibilă activitatea comercianților din Piața Centrală și în perioada următoare. 07.11.2020 - (detalii (format .pdf)


 

 

 

Agenda primarului Dragoș Chitic

 

2020

 

 

 

► Dragoş Chitic: „Cinematograful Cozla va reveni la gloria de altădată, cu fonduri europene" 15.09.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Dragoş Chitic: "Centura ocolitoare, cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani" 14.09.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Conducerea Primăriei Piatra-Neamț dă asigurări că unitățile de învățământ din municipiu sunt pregătite să primească elevii în condiții de siguranță - 11.09.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Dragoș Chitic: "Vom crește calitatea vieții pietrenilor prin realizarea unor grădini publice urbane în cartierele Dărmănești, Speranța și Văleni" - 10.09.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Dragoş Chitic: "Digitalizarea activităţii primăriei înseamnă transparenţă şi servicii de calitate şi accesibile pentru pietreni"- 09.09.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Dragoş Chitic: „Modernizarea străzilor din Piatra-Neamţ, o promisiune onorată în mandatul meu" - 08.09.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Dragoş Chitic: "Solicit tuturor factorilor responsabili să lase în plan secund orice altă activitate şi se preocupe de pregătirea şcolilor"- 07.09.2020 - detalii (format .pdf)
 

► Sprijin pentru 400 de persoane vârstnice vulnerabile, în contextul epidemiei COVID-19 - 01.09.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Dragoș Chitic: „Am mărit plafonul pentru gratuitățile acordate pensionarilor la transportul public de persoane la 1710 lei" 27.08.2020 - detalii (format .pdf)

 

► Deschiderea anului școlar în condiții de maximă siguranță pentru elevi - prioritate zero în această perioadă - 27.08.2020 - detalii (format .pdf)

 

► În mandatul primarului municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, s-a mai bifat o promisiune făcută pietrenilor şi onorată. Este vorba despre finalizarea şi aprobarea Planului Urbanistic General actualizat al municipiului Piatra Neamţ. O promisiune onorată, cu impact major în dezvoltarea oraşului, pentru care s-a lucrat în tandem cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Dragoș Chitic împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu au fost astăzi din nou pe teren, împreună cu reprezentanții societăților care realizează lucrările comandate de primărie, pentru a verifica stadiul lucrărilor edilitare programate pentru acest an și pentru a completa programul de lucrări pentru perioada următoare - detalii (format .pdf)
 

► Primăria Piatra-Neamț - o instituție deschisă pentru dialogul cu cetățenii orașului - detalii (format .pdf)
 

► Primăria Piatra-Neamț continuă atragerea de fonduri europene în municipiu - detalii (format .pdf)

 

► Primăria pietreană premiază câștigătorii Concursului Național de Sărituri peste Obstacole „Cupa Municipiului Piatra-Neamț" - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Dragoş Chitic împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu au înmânat steagul oraşului Piatra Neamț sportivilor de la "Wild Canoeing Tour" - detalii (format .pdf)

 

► Municipalitatea pietreană a realizat lista de priorități cu proiectele pentru care se va solicita finanțare europeană nerambursabila  în exercițiul financiar 2021 – 2027 - detalii (format .pdf)
 

► Astăzi, primarul Dragoș Chitic împreună cu persoane care răspund de realizarea lucrărilor edilitare s-au deplasat pe teren pentru a verifica stadiul acestora și pentru a stabili programul de lucrări pentru perioada următoare - detalii (format .pdf)
 

► Primăria Piatra-Neamț continuă punerea în practică a proiectului de modernizare a punctelor de colectare a deșeurilor. În această perioadă se montează noile module de colectare în cartierul Mărăței - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Dragoș Chitic împreună cu prefectul George Lazăr au fost prezenți astăzi pe șantierele a două obiective de investiții importante: școala și grădinița din cartierul Speranța, finanțate de Guvernul României în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală - detalii (format .pdf)
 

► Astăzi a avut loc deschiderea celui mai mare eveniment dedicat turismului românesc, Târgul de Turism al României de la Romexpo – București, la care participă și Municipiul Piatra-Neamț cu un stand de prezentare. - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Dragoș Chitic a avut astăzi o întâlnire cu domnul Victor Purice în care s-a discutat despre preluarea în administrare, de către Primăria Piatra-Neamț, a Cinematografului „Mon Amour". - detalii (format .pdf)
 

► Primăria Piatra-Neamț, împreună cu agenți economici din turism care operează în orașul nostru participă în aceste zile la târgul de turism „Turism. Leisure. Hotels", cel mai mare târg de turism al Republicii Moldova, ce se desfășoară în perioada 13-16 februarie la Chișinău. Participarea este gratuită în cadrul standului de promovare al României și se face împreună cu Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Neamț. - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Dragoș Chitic a organizat astăzi o sedință operativă cu directorii societăților Consiliului Locali și cu șefii compartimentelor responsabile cu punerea în practică a programului de lucrări și măsuri propuse pentru acest an. - detalii (format .pdf)

 

► Încă din luna decembrie 2019, în urma unui proiect inițiat de primarul Dragoș Chitic, au fost extinse, prin Hotărâre a Consiliului Local, gratuitățile pe mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Piatra-Neamț - detalii (format .pdf)
 

► Eficientizarea activității și reducerea birocrației prin digitalizarea Primăriei Piatra-Neamț cu fonduri europene - detalii (format .pdf)
 

► Creșterea calității vieții cetățenilor cu investiții din fonduri europene
Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, domnul Vasile Asandei au semnat astăzi trei contracte de finanțare a unor proiecte majore de infrastructură rutieră și de gestionare a traficului rutier în Piatra-Neamț. - detalii (format .pdf)
 

► În această săptămână au avut loc cele patru runde de consultări publice inițiate de primarul Dragoș Chitic cu reprezentanți ai principalelor categorii socio-profesionale din Piatra-Neamț. - detalii (format .pdf)
 

► Primăria municipiului Piatra-Neamţ organizează vineri, 24 ianuarie 2020 evenimentul "Hora Unirii", dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Dragoș Chitic invită la consultări reprezentanții categoriilor socio-profesionale din Piatra-Neamț - Întâlnirile au drept scop definitivarea priorităților administrației publice locale pentru anul 2020, în vederea întocmirii Programului de Guvernare Locală - detalii (format .pdf)

 

2019

 

► În ședința Consiliului Local Piatra-Neamț de săptămâna viitoare se va supune votului consilierilor un proiect de hotărâre inițiat de primarul Dragoș Chitic privind modificarea criteriilor de acordare a gratuităților pe mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Piatra-Neamț, în sensul majorării plafonului la care se situează venitul net lunar pe membru de familie de la 850 la 900 de lei pentru preșcolarii și însoțitorii acestora, precum și elevii care provin din astfel de familii, dar și majorarea plafonului veniturilor pensionarilor de la 1.200 la 1.300 lei. - detalii (format .pdf)
 

► Un număr de 13 proiecte, dintre care 10 europene și 3 naționale, în valoare însumată de 16.579.000 euro, depuse de Primăria Piatra-Neamț, au fost aprobate la finanțare până la această dată și sunt în diverse stadii de implementare. - detalii (format .pdf)
 

► Primăria Piatra-Neamț a demarat un amplu proiect de înlocuire a pubelelor pentru deșeuri și a shelterelor unde sunt amplasate acestea cu unele care permit colectarea deșeurilor conform normelor de colectare selectivă și asigură păstrarea curățeniei zona shelterelor - detalii (format .pdf)

► Municipiul Piatra-Neamţ este prezent şi la ediţia din această toamnă a Târgului de Turism al României, cea mai importantă manifestare naţională din industria turismului, organizat la Bucureşti, complexul expozițional Romexpo, în perioada 14 - 17 noiembrie 2019. - detalii (format .pdf)
 

► Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, domnul Vasile Asandei au semnat astăzi, 1 octombrie 2019, contractul de finanțare a proiectului „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public" - detalii (format .pdf)

 

► În perioada 28-30 septembrie 2019, primarul Dragoş Chitic a efectuat o vizită în Italia, în oraşul Santa Croce Camerina din sudul Siciliei, provincia Ragusa, la invitaţia primarului Giovanni Barone,  cu ocazia sărbătoririi zilelor orașului. În şedinţa Consiliului Local Piatra Neamţ din 26 septembrie 2019, a fost aprobată, cu unanimitate de voturi, înfrăţirea între municipiul Piatra-Neamţ şi oraşul Santa Croce Camerina, acord realizat şi în urma discuţiilor avute de edilii celor două localităţi cu ocazia Zilelor Oraşului Piatra-Neamţ, în iunie 2019 - detalii (format .pdf)